sorbet λεμόνι
Sorbet λεμόνι λοιπόν, χωρίς ασπράδι αυγού και ολιγοθερμιδικόν
χρησιμοποιώ στο σιρόπι αρκετά φύλλα φρέσκιας μέντας για τις αντιοξειδωτικές της ιδιότητες και για την πιπεράτη γεύση της
Για 4 άτομα θα χρειαστούμε:
- το χυμό από ½ κιλό ζουμερά λεμόνια
- το χυμό ενός πορτοκαλιού-
1 δοσομετρική κούπα (ξανθή;) ζάχαρη
- 1 δοσομετρική κούπα νερό
- 6-7 φύλλα φρέσκιας μέντας
- το ξύσμα ενός λεμονιού
Το φτιάχνουμε:
- με τη ζάχαρη, το νερό, τα φύλλα της μέντας και το ξύσμα φτιάχνουμε ένα σιρόπι. Το αφήνουμε να βράσει το πολύ 5 λεπτά.- αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει και αφαιρούμε τα φύλλα της μέντας
- στύβουμε τα λεμόνια και περνάμε το χυμό από ψιλό σουρωτήρι
- αναμιγνύουμε τα 2 μίγματα
-παγωτομηχανή
- σερβίρουμε το sorbet σε ψηλό ποτήρι, διακοσμούμε με φύλλα μέντας.