400 γρ. μπισκότα σαβουαγιάρ
1 κομπόστα/κονσέρβα με διάφορα φρούτα
Κρέμα ζαχαροπλαστικής
1 φάκελο σαντιγύ (και γάλα για το χτύπημα)
Λίγα κομμένα αμύγδαλα για στόλισμα
(Για την Κρέμα Ζαχαροπλαστικής
Υλικά:
2 1/2 ποτήρια γάλα
5 κουταλιές σούπας αλεύρι (κόκκινη φαρίνα)
4-5 κουταλιές σούπας ζάχαρη
2 αυγά100 γρ. βιτάμ
2 βανίλιες
Εκτέλεση Κρέμας:
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα,τη ζάχαρη και το αλεύρι, ανακατεύοντας σε σιγανή φωτιά.
Αφού πήξει, στο κατέβασμα από τη φωτιά, προσθέτουμε τα αυγά χτυπημένα, το βιτάμ και τις βανίλιες.)
Εκτέλεση:
Παίρνουμε ένα μέτριο πυρέξ και το στρώνουμε με τα σαβουαγιάρ, αφού προηγουμένως τα έχουμε βουτήξει ελαφρά στο στραγγισμένο σιρόπι της κομπόστας.
Βάζουμε πάνω την κρέμα ζαχαροπλαστικής, αφού έχει κρυώσει λίγο και αφού την έχουμε αναμίξει με τα στραγγισμένα φρούτα της κομπόστας.
Ξαναβάζουμε μπισκότα βουτηγμένα στο σιρόπι.
Στρώνουμε με τη σαντιγύ και στολίζουμε με τα κομμένα αμύγδαλα.
1 κομπόστα/κονσέρβα με διάφορα φρούτα
Κρέμα ζαχαροπλαστικής
1 φάκελο σαντιγύ (και γάλα για το χτύπημα)
Λίγα κομμένα αμύγδαλα για στόλισμα
(Για την Κρέμα Ζαχαροπλαστικής
Υλικά:
2 1/2 ποτήρια γάλα
5 κουταλιές σούπας αλεύρι (κόκκινη φαρίνα)
4-5 κουταλιές σούπας ζάχαρη
2 αυγά100 γρ. βιτάμ
2 βανίλιες
Εκτέλεση Κρέμας:
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα,τη ζάχαρη και το αλεύρι, ανακατεύοντας σε σιγανή φωτιά.
Αφού πήξει, στο κατέβασμα από τη φωτιά, προσθέτουμε τα αυγά χτυπημένα, το βιτάμ και τις βανίλιες.)
Εκτέλεση:
Παίρνουμε ένα μέτριο πυρέξ και το στρώνουμε με τα σαβουαγιάρ, αφού προηγουμένως τα έχουμε βουτήξει ελαφρά στο στραγγισμένο σιρόπι της κομπόστας.
Βάζουμε πάνω την κρέμα ζαχαροπλαστικής, αφού έχει κρυώσει λίγο και αφού την έχουμε αναμίξει με τα στραγγισμένα φρούτα της κομπόστας.
Ξαναβάζουμε μπισκότα βουτηγμένα στο σιρόπι.
Στρώνουμε με τη σαντιγύ και στολίζουμε με τα κομμένα αμύγδαλα.