1 ΒΙΤΑΜ λιωμένο ή βούτυρο λιωμένο ή μισό βούτυρο μισό βιτάμ
1/2 ζαχαρούχο γάλα (μεγάλο κουτί)
1/2 εβαπορέ γάλα (μεγάλο κουτί)
1 κουταλιά μπράντι ή λικέρ της αρεσκείας μας
4-5 κ.σ. κακάο καλής ποιότητας
1 ποτήρι νερού καρύδια χοντροκομμένα
2 βανίλιες
2 πακέτα μπισκότα μιράντα Παπαδοπούλου
500 γρ. κουβερτούρα λιωμένηλευκή ή μαύρη τρούφα για το πασπάλισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στο πολυμίξερ τρίβετε τα μπισκότα σε σκόνη.
Μέσα σε ένα μπολ ζυμώνετε όλα τα υλικά μέχρι να γίνουν ένα λείο μείγμα.
Αν γίνει σφιχτό βάζετε λίγο γάλα ακόμη, ενώ αν γίνει αραιό προσθέτετε λίγο κακάο.
Το τυλίγετε σε ρολό μέσα σε διαφανή μεμβράνη, ή το βάζετε σε μακρόστενη φόρμα.
Το παγώνετε για 5-6 ώρες.
Κόβετε φέτες και βουτάτε στην κουβερτούρα κάθε φέτα κρατώντας τη φέτα με δύο πηρούνια.
Απλώνετε σε αλουμινόχαρτο κάθε φέτα από το γλυκάκι και τα παγώνετε στο ψυγείο.
Αν θέλετε πριν παγώσουν τα πασπαλίζετε με τρούφα.
Μόλις παγώσουν τα τυλίγετε σε αλουμινόχαρτο.