Για το κέικ
500 γρ. φαρίνα
2,5 κούπες ζάχαρη
1 κούπα βούτυρο φρέσκο
5 αυγά
1 κούπα baileys
200 γρ. τρούφα σοκολάτα
Για το γλάσο
μισή κούπα baileys
200 γρ. λευκή σοκολάτα
εκτέλεση
Χτύπησα πολύ καλά βούτυρο, ζάχαρη και αυγά.
Πρόσθεσα το baileys και την τρούφα και ανακάτεψα καλά.
Τελευταίο πρόσθεσα το αλεύρι.
Άδειασα το μείγμα σε καλά βουτυρωμένη φόρμα και έψησα για 50 λεπτά το κέικ.
Άφησα να κρυώσει καλά, ξεφορμάρισα και το κάλυψα ολόκληρο με το γλάσο που έφτιαξα λιώνοντας σε μπεν μαρί την λευκή σοκολάτα και προσθέτοντας μισή κούπα baileys.
Γίνεται πολύ αρωματικό και πολύ σοκολατένιο.
Συνοδέψτε το με μια κρύα σοκολάτα με baileys, που θα φτιάξετε ως εξής.
Σε μπεν μαρί λιώστε 125 γρ. κουβερτούρα.
Προσθέστε 500 ml γάλα και 3 σφηνάκια baileys.
Συνεχίστε το ανακάτεμα για 3-4΄ πάνω απ’ τη φωτιά.
Αποσύρετε, αφήστε λίγο να κρυώσει και βάλτε το στο ψυγείο για αρκετές ώρες πριν το σερβίρετε