Πανακότα (2)



3-4 κουτ. σούπας γάλα φρέσκο
2 κουτ. σούπας ζελατίνη σκόνη
2 και 1/2 φλυτζάνια πλήρες γάλα φρέσκο
2 φλυτζάνια ελαφριά κρέμα γάλακτος
1/2 φλυτζάνι ζάχαρη


Παρασκευή


Βάζουμε τη ζελατίνη σε ένα φλυτζάνι και τη βρέχουμε με τις 4 κουτ. γάλα.

Εδώ να σας πω, ότι εγώ, όταν δω ότι η ζελατίνη έχει φουσκώσει, προσθέτω κι άλλο γάλα. Προσθέτω σχεδόν άλλο τόσο γάλα.
Σε ένα μεταλλικό μπωλ, ζεσταίνω το γάλα, την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη.
Δεν πρέπει να βράσει το μίγμα.

Αφού ζεσταθεί καλά το μίγμα, προσθέτουμε και τη ζελατίνη και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να λιώσει η ζελατίνη εντελώς.

Θα το καταλάβετε αν δεν έχει λιώσει γιατί θα ανεβαίνει στην επιφάνεια όση δεν έχει λιώσει.

Αφού λιώσει, μοιράζετε το μίγμα σε μπωλάκια πλαστικά ή μεταλλικά.

Τα αφήνετε να κρυώσουν και τα τοποθετείτε στο ψυγείο.

Χρειάζονται τουλάχιστον 2-3 ώρες για να πήξουν.
ΔΕΝ πήζει η κρέμα με το βράσιμο

Βγαίνουν αρκετά μπωλάκια. Εξάλλου την πανακότα δεν τη βάζουμε σε μεγάλα μπωλάκια αλλά σε μικρά όπως της κρέμας καραμελέ.

Σερβίρετε την κρέμα αφού την ξεφορμάρετε με σιρόπι σοκολατα, καραμέλας ή με σιρόπι από τα γλυκά κουταλιού που έχετε.

TIPS:
Το γάλα που θα χρησιμοποιήσετε δεν πρέπει να είναι εβαπορέ. Η πανακότα είναι όμορφη όταν είναι κατάλευκη και όχι υποκίτρινη ή μπεζ.
Η κρέμα γάλακτος που θα χρησιμοποιήσετε πρέπει οπωδήποτε να είναι ελαφριά και όχι πηχτή.
Για να ξεφορμάρετε την κρέμα όταν θελήσετε, ζεστάνετε νεράκι σε ένα μικρό μεταλλικο μπωλ, τόσο ώστε όταν βυθίσετε μέσα το φορμάκι με την κρέμα, το νερό να φτάνει στο ύψος της κρέμας. Αν την έχετε βάλει σε ματαλλικά φορμάκια, λίγα δευτερόλεπτα είναι αρκετά για να ξεκολλήσει η κρέμα από τα τοιχώματα. Αν είναι πλαστικά τα φορμάκια, θέλει λίγο παραπάνω χρόνο.

ΠΡΟΣΟΧΗ: λιώνει γρήγορα με τη θερμοκρασία!

Μπορείτε να παίξετε με την ποσότητα της κρέμας και του γάλακτος. Μπορείτενα βάλετε παραπάνω γάλα και λιγότερο κρέμα.