αμυγδαλωτά



1 κιλό αμύγδαλα
1/2 κιλό ζάχαρη
250-350 γρ. ανθόνερο
1/2 κουταλάκι βανίλια
Ξύσμα από 1/2 λεμόνι
Zάχαρη άχνη
1. Bάζετε τα αμύγδαλα ολόκληρα να βράσουν 1-2 λεπτά και αφαιρείτε το φλούδι τους.
2 . Όταν στεγνώσουν, τα τρίβετε στο μπλέντερ και ξύνετε το φλούδι του λεμονιού.
3 . Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύετε τα αμύγδαλα, τη ζάχαρη, τη βανίλια και το ξύσμα.
4 .Eνώ ζυμώνετε, προσθέτετε σιγά-σιγά στο μείγμα όσο ανθόνερο χρειάζεται για να δημιουργηθεί μια όχι πολύ σφιχτή ζύμη.
5 . Πλάθετε μπαλάκια ή ό,τι άλλο σχήμα θέλετε, αφήνετε τα αμυγδαλωτά 2 μέρες να ξεραθούν και τα πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη