Μους Σοκολάτα
{για 3 άτομα}
5 λεπτά προετοιμασία - 15 λεπτά ψυγείο
3 κρόκοι
4 ασπράδια
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
1/2 φλιτζάνι κακάο
2 κουταλιές μπράντι
1 βανίλια
Χτυπάμε στο μίξερ, στη μεσαία ταχύτητα, τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι ν’ ασπρίσουν.
Προσθέτουμε το κακάο και το μπράντι και φυλάμε το μείγμα.
Χτυπάμε τα ασπράδια στο μίξερ, στη μέγιστη ταχύτητα, μέχρι να γίνουν σφιχτή μαρέγκα.
Ανακατεύουμε απαλά τη μαρέγκα με το μείγμα του κακάο.
Μοιράζουμε τη μους σε 3 μπολάκια.
Πριν την προσφέρουμε, τη βάζουμε στην κατάψυξη για 15 λεπτά.
H μους, επειδή είναι επιδόρπιο, μπορεί να κλείσει ιδανικά ένα λαδερό με λαχανικά ή ένα λευκό κρέας ψητό.
Xρειάζεται μια τεχνική στην παρασκευή της, γιατί η μαρέγκα μπορεί να κόψει και το γλυκό να θυμίζει σούπα.
Θυμηθείτε ότι στη μαρέγκα δεν αλλάζουμε ταχύτητα στο μίξερ και για να γίνει σφιχτή, πριν χτυπήσουμε τα ασπράδια περνάμε όλα τα εξαρτήματα του μίξερ με λίγο χυμό λεμονιού (με μια λεμονόκουπα).
Για πιο επίσημη παρουσίαση μπορείτε να γαρνίρετε τη μους με φλούδες λευκής ή μαύρης σοκολάτας. Θα δώσετε έτσι την εντύπωση ότι το σύνολο του γλυκού έγινε με σοκολάτα και όχι με κακάο.
Aν σας έρθει η έμπνευση να προσθέσετε και ξηρούς καρπούς, π.χ. καρύδια, καλύτερα να το αποφύγετε γιατί το γλυκό θα «βαρύνει».