-3 μεγάλα ώριμα μάνγκος
- ½ κούπα ξανθή ζάχαρη
- ½ κούπα νερό- το χυμό από 2 μέτρια λεμόνια ή λάιμ
- το χυμό από 2 μικρά πορτοκάλια-
!Το φτιάχνουμε
- Πολτοποιούμε στο μπλέντερ τη σάρκα των μάνγκος
-Με το νερό και τη ζάχαρη φτιάχνουμε ένα ελαφρύ σιρόπι, το βράζουμε για 3 λεπτά. Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει
- Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε καλά τον πολτό, το σιρόπι και τους χυμούς.
-Το βάζουμε στην παγωτομηχανή
-Εναλλακτικά ....αντικαθιστούμε το σιρόπι με ½ κούπα μέλι που θα την αναμίξουμε πρώτα με τους χυμούς. Με το μάνγκο δεν το έκανα, προτίμησα τον εξωτισμό της ξανθής ζάχαρης. Είναι όμως πολύ καλύτερο με το sorbet καρπούζι