sorbet mango



-3 μεγάλα ώριμα μάνγκος

- ½ κούπα ξανθή ζάχαρη

- ½ κούπα νερό- το χυμό από 2 μέτρια λεμόνια ή λάιμ

- το χυμό από 2 μικρά πορτοκάλια-

!Το φτιάχνουμε

- Πολτοποιούμε στο μπλέντερ τη σάρκα των μάνγκος

-Με το νερό και τη ζάχαρη φτιάχνουμε ένα ελαφρύ σιρόπι, το βράζουμε για 3 λεπτά. Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει

- Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε καλά τον πολτό, το σιρόπι και τους χυμούς.

-Το βάζουμε στην παγωτομηχανή

-Εναλλακτικά ....αντικαθιστούμε το σιρόπι με ½ κούπα μέλι που θα την αναμίξουμε πρώτα με τους χυμούς. Με το μάνγκο δεν το έκανα, προτίμησα τον εξωτισμό της ξανθής ζάχαρης. Είναι όμως πολύ καλύτερο με το sorbet καρπούζι