Αφρός Λεμονιού

Υλικά για 8-10 μερίδες:

• 500 γρ. κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί
• 3 κουτ. της σούπας ζάχαρη άχνη, κοσκινισμένη
• 1 φλιτζ. του τσαγιού γάλα
• 1V2 φλιτζ. του τσαγιού νερό
• 2 αβγά
• 3/4ψλιτζ. του τσαγιού ζάχαρη
• 50 γρ. κορν φλάουρ
• 1 βανίλια • 1 λεμόνι (χυμός + ξύσμα)
• 1 κουτ. της σούπας φρέσκο Βούτυρο • 1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ
• 3 κουτ. της σούπας λικέρ πορτοκαλιού ή λεμονιού • φέτες λεμονιού νια το γαρνίρισμα

1. Χτυπάτε την κρεμά με τη βανίλια και την ζάχαρη άχνη σε αφράτη σαντιγί και την αφήνετε στο ψυγείο.
2. Ρίχνετε το γάλα μαζί με το νερό σε μία κατσαρόλα, και σε μέτρια φωτιά.
3. Χτυπάτε στο μούλτι τα αβγά με τη ζάχαρη, τη βανίλια και το κορν φλάουρ ώστε να γίνουν ένα αφράτο μίγμα. Προσθέτετε το ξύσμα λεμονιού, το χυμό λεμονιού λίγο από το μίγμα της κατσαρόλας, και χτυπάτε για να ενοποιηθούν τα υλικά
4. Ρίχνετε αυτό το μίγμα στην κατσαρόλα, και αρχίζετε να ανακατασκευάζεται ζωηρά με σύρμα, μέχρι πάρει βράση η κρέμα και να πήξει.
5. Απομακρύνετε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτετε το βούτυρο και ανακατεύετε
μέχρι να λιώσει. Τη μεταφέρετε σε ένα ταψάκι για να κρυώσει πιο γρήγορα και όταν κρυώσει, προσθέτετε τη μίση κρεμά γάλακτος, και ανακατεύετε απαλά με σπάτουλα για να αφρατέψει.
6. Σπάζετε τα μπισκότα σε μικρά κομμάτια και τα ραντίζετε με το λικέρ. Παίρνετε 8 ποτήρια κολονάτα και ρίχνετε στο καθένα από 2 κουταλιές της σούπας μπισκότα. Προσθέτετε κρέμα λεμονιού μέχρι τα 3/4 του ποτηριού.
7. Βάζετε την υπόλοιπη σαντιγί σε κορνέ, και διακοσμείτε την επιφάνεια της κρέμας λεμονιού με ροζέτες από σαντιγί.
8. Διακοσμείτε με πολύ λεπτές φέτες η ξύσμα λεμονιού και σερβίρετε.