3 ποτηρια λευκο γλυκο κρασι
4 κουταλια της σουπας ζαχαρη
1 λεμονι
1 κανελλα
4 γαρυφαλλα
ΣΑΛΤΣΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
100γρ.κουβερτουρα
1 ποτηρι του κρασιου γαλα
3 κουταλια της σουπας κρεμα γαλακτος
2 κουταλια της σουπας τσιπουρο ή μπραντυ
Οδηγίες
Καθαρίζουμε τα αχλάδια αφήνοντας το κοτσάνι τους.
Τα βάζουμε κάθετα σε μια κατσαρόλα (ψηλή).
Προσθέτουμε το κρασί, 2 ποτήρια περίπου νερό (το υγρό πρέπει μόλις να σκεπάζει τα φρούτα), το χυμο του λεμονιού και τη φλούδα του, τη ζάχαρη, τη κανέλλα και τα γαρύφαλλα.
Μαγειρευουμε σε μετρια φωτια για 20-25 λεπτα, περιχυνοντας τα αχλαδια που και που με το σιροπι.
Στο μεταξυ χοντροκοβουμε τη σοκολατα.
Σε ενα κατσαρολακι βραζουμε το γαλα με τη κρεμα γαλακτος, προσθετουμε τη σοκολατα και ανακατευουμε μεχρι να λειωσει εντελως.
Την αφηνουμε να κρυωσει και κατοπιν προσθετουμε το τσιπουρο ή το μπραντυ.
Τελος σουρωνουμε τα αχλαδια, τα τοποθετουμε σε ενα πιατο και τα περιχυνουμε με τη σαλτσα σοκολατας.
Σερβιρεται και με παγωτο βανιλλια.