Λεμονόπιτα

Για την βάση:
250 γρ. θρυμματισμένα μπισκότα digestive
75 γρ. λιωμένο βούτυρο

Για την γέμιση:
2 αυγά
400 γρ. γάλα ζαχαρούχο
Ξύσμα δύο λεμονιών
1/2 κούπα χυμό λεμονιού
10 γρ. ζελατίνα σε σκόνη
Για γαρνίρισμα:
1/2 κούπα κρέμα γάλακτος
Φέτες λεμονιού

ΕτοιμασίαΒάση:
Ανακατεύουμε καλά τα μπισκότα με το βούτυρο, απλώνουμε το μίγμα σε ένα σκεύος για τάρτες, το πιέζουμε (να καλύψουμε τα πλαϊνά) και το βάζουμε στο ψυγείο.

Γέμιση:
Χτυπάμε σε μία λεκάνη καλά τους κρόκους των αυγών και προσθέτουμε το γάλα και το ξύσμα συνεχίζοντας το χτύπημα.
Βάζουμε σε ένα τηγάνι λίγο νερό και μόλις αρχίσει να βράζει βάζουμε μέσα ένα φλιτζάνι με 3 κουταλιές νερό στο οποίο έχουμε ρίξει την ζελατίνα και μόλις λιώσει την ρίχνουμε προσεκτικά στο μίγμα μας.
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών σε μαρέγκα και τα προσθέτουμε και αυτά με προσοχή.
Αδειάζουμε την γέμιση πάνω στην βάση, την απλώνουμε καλά, αφήνουμε την λεμονόπιτα στο ψυγείο για 3 ώρες περίπου και μετά την βγάζουμε σε μία πιατέλα.

Γαρνίρισμα:
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντιγί.
Γαρνίρουμε το κέντρο της λεμονόπιτας με την σαντιγί και λεπτά φετάκια λεμονιού. (Αν είναι μοσχολέμονα ακόμη καλύτερα).