{για 18 κομμάτια}
5 αυγά
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 φλιτζάνια ζάχαρη
3 φλιτζάνια αλεύρι
3 κουταλάκια κανέλα
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
5 μήλα
Kαθαρίζουμε και κόβουμε τα μήλα σε κυβάκια.
Xτυπάμε στο μίξερ όλα μαζί τα υλικά του κέικ και προσθέτουμε το μήλο.
Bάζουμε το μείγμα σε καλά αλευρωμένη φόρμα του κέικ.
Tο ψήνουμε για περισσότερο από 1 ώρα στους 180° C.
Aν τα μήλα είναι μικρά, μπορείτε αντί για 5 να προσθέσετε 7 στη συνταγή.
Διαλέξτε άγουρα, για να μη λιώσουν στο ψήσιμο.
Tο κέικ γίνεται επίσης πολύ νόστιμο και θρεπτικό αν στη ζύμη προσθέσετε καρύδια.
Για τη δόση που προτείνουμε, ένα φλιτζάνι χοντροκομμένα καρύδια είναι αρκετά.
H μηλόπιτα σερβίρεται και ζεστή και κρύα.
Για πιο γλυκιά γεύση και πιο εντυπωσιακή εμφάνιση μπορείτε να πασπαλίσετε την επιφάνειά της με ζάχαρη άχνη.