Κέικ με Σως Σαγκουίνι


Υλικά για φόρμα 20 Εκ.

•1 1/3 φλιτζ. σοκολάτα πολυτελείας, σε κομματάκια
•1 1/2 φλιτζ. ζεματισμένα φουντούκια
•200 γρ. ανάλατο βούτυρο, που έχει μαλακώσει
•3/4 φλιτζ. ψιλή ζάχαρη
•4 αβγά, σε θερμοκρασία δωματίου, χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια
•3 κουταλάκια κόκκους καφέ εσπρέσο•ξύσμα από πορτοκάλι
•3/4 φλιτζ. Κορνφλάουρ•ζάχαρη άχνη, για πασπάλισμα
•σαντιγί, για σερβίρισμα

Για τι σως σαγκουίνι
1 φλιτζ. σουρωμένος χυμός σαγκουίνι
1/4 φλιτζ. ψιλή ζάχαρη
1 κουταλάκι λικέρ πορτοκάλι (Cointreau), προαιρετικά

Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170° C και λαδώνετε μια στρογγυλή φόρμα διαμέτρου 20 εκ. με κούμπωμα.
Βάζετε τη σοκολάτα σε πυρίμαχο μπολ και το τοποθετείτε πάνω από μια κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει, προσέχοντας η βάση να μην ακουμπάει στο νερό. Αφήνετε τη σοκολάτα να λιώσει.
Θρυμματίζετε τα φουντούκια στο μπλέντερ.
Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη.
Προσθέτετε έναν έναν τους κρόκους, συνεχίζοντας το χτύπημα.
Ρίχνετε αργά τη λιωμένη σοκολάτα, τους κόκκους καφέ και το ξύσμα πορτοκαλιού.
Προσθέτετε το κορνφλάουρ και τα φουντούκια, και συνεχίζετε να δουλεύετε το μείγμα. Χτυπάτε τα ασπράδια σε μαρέγκα.
Me κουτάλι, προσθέτετε τη μαρέγκα στο μείγμα σοκολάτας.
Μεταφέρετε το μείγμα στη φόρμα και το απλώνετε με μια σπάτουλα.
Το ψήνετε για 40-45 λεπτά, ώστε όταν βυθίζετε ένα μαχαίρι, να βγαίνει καθαρό.
Μην ανησυχήσετε αν η επιφάνεια σκάσει.
Στο μεταξύ ετοιμάζετε τη σως.
Ρίχνετε το σουρωμένο χυμό και τη ζάχαρη σε κατσαρολάκι.
Ζεσταίνετε σε χαμηλή φωτιά ώσπου να λιώσει η ζάχαρη.
Αφήνετε το μείγμα να πάρει βράση, χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε για 10-12 λεπτά, ώσπου να μειωθεί στο μισό.
Ρίχνετε το λικέρ και αφήνετε τη σως να κρυώσει ελαφρώς.
Κόβετε το ζεστό κέικ σε φέτες.
Τις πασπαλίζετε με άχνη, περιχύνετε με τη σως και σερβίρετε με τη σαντιγί.