cheesecake με Amaretto


(φόρμα 18 εκ.)


-70 γραμμ. βούτυρο φρέσκο100 γραμμ. μπισκότα amaretti ή digestive σκόνη

-100 αμύγδαλο λευκό σκόνη (στο μπλέντερ)

-3 κρόκοι αβγού

-90 γραμμ. ζάχαρη κρυσταλλική

-50 ml Amaretto

-200 ml κρέμα γάλακτος 22% λιπαρά

-400 γραμμ. τυρί κρέμα light4

-φύλλα ζελατίνης (5 γραμμ.)

-Τρίμμα σοκολάτα και καβουρντισμένο φιλέ αμυγδάλου για το σερβίρισμα

Οδηγίες:

1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180° C.

2. Λιώνετε το βούτυρο σε ένα τηγάνι ή στο φούρνο μικροκυμάτων και το ανακατεύετε με το αμύγδαλο και τα μπισκότα.

3. Στρώνετε με λαδόχαρτο στη βάση μιας ανοιγόμενης φόρμας διαμέτρου 18 εκ. ρίχνετε μέσα το μίγμα και ψήνετε για 15 λεπτά.

4. Παράλληλα μουλιάζετε τα φύλλα ζελατίνας σε παγωμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.

5. Σε μπεν μαρί χτυπάτε καλά με σύρμα τους κρόκους αβγού, τη ζάχαρη, το Amaretto και την κρέμα γάλακτος μέχρι να αρχίσουν να πήζουν. Ρίχνετε τα φύλλα ζελατίνας στο ζεστό μίγμα και ανακατεύετε για να διαλυθούν. Αποσύρετε αμέσως από τη φωτιά και τοποθετείτε το μπολ σε παγωμένο νερό για να ρίξετε τη θερμοκρασία του γρήγορα.

6. Όταν το μίγμα των αβγών κρυώσει αρκετά, ρίχνετε μέσα το τυρί κρέμα. Για να ανακατευτεί καλά είναι προτιμότερο να το χτυπήσετε με το μίξερ.

7. Στρώνετε το μίγμα πάνω στη βάση μπισκότου και λειαίνετε την επιφάνεια με το πίσω μέρος ενός κουταλιού ή με μια σπάτουλα. Το τοποθετείτε σκεπασμένο στο ψυγείο να δέσει για δύο ώρες τουλάχιστον ή μία νύχτα.

8. Σερβίρετε με τριμμένη σοκολάτα και καβουρντισμένο φιλέ αμυγδάλου.