1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι σόδα
2 κουταλάκια baking powder
1 1/2 κουταλάκι κανέλα
1/4 κουταλάκι γαρύφαλο
1/4 κουταλάκι μοσχοκάρυδο
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα σπορέλαιο
2 κουταλιές κονιάκ
1/4 κούπας χυμός πορτοκάλι
το ξύσμα ενός πορτοκαλιού
Οδηγίες
Κοσκινίστε το αλεύρι και προσθέστε σε αυτό σόδα, baking powder, κανέλα, γαρύφαλο, μοσχοκάρυδο
Χτυπήστε το λάδι με τη ζάχαρη, προσθέτοντας κονιάκ, ξύσμα, χυμό
Ανακατέψτε και ρίξτε τα στο αλεύρι
Ζυμώστε να πετύχετε ζύμη εύπλαστη, να μην κολλά στα χέρια
Προσθέστε λίγο ακόμη αλεύρι αν χρειαστεί
Πλάστε κουλουράκια
Αραδιάστε σε λαδωμένο ταψί και ψήστε στους 180 βαθμούς να ροδίσουν