Κέικ με λεμόνι και γλάσο εσπεριδοειδών



Υλικά (για 8 άτομα)
3 αβγά
•1 φλιτζ. γιαούρτι με 0% λιπαρά
•1 φλιτζ. μαργαρίνη
•1/2 φλιτζ γάλα με 0% λιπαρά
•1/2 φλιτζ. χυμό λεμονιού
•1 κ.τ.γ. ξύσμα λεμονιού•1 φλιτζ. ζάχαρη
•2 κτσ. μέλι
•1/2 κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
•1 1/2 φλπζ. μαρμελάδα
•1/2 φλιτζ. λικέρ πορτοκαλιού ή μανιαρινιού
Ετοιμασία
1. Δουλεύεις στη μεσαία ταχύτητα του μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη για 2-3 λεπτά. Προσθέτετε τα αβγά ένα-ένα, το γιαούρτι, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού και το αλεύρι και δουλεύετε για 7-8 λεπτά ακόμα.
2. Αδειάζετε το μείγμα σε βουτυρωμένη φόρμα και ψήνετε για μία ώρα περίπου στους 180 βαθμούς. Αφήνετε να κρυώσει και ξεφορμάρετε.
3. Ετοιμάζετε το γλάσο ζεσταίνοντας σε χαμηλή θερμοκρασία τη μαρμελάδα με το λικέρ για 3-4 λεπτά.
Απλώνετε το ζεστό γλάσο πάνω στο κρύο κέικ, αφήνετε να σταθεροποιηθεί και σερβίρετε.