Κέικ σοκολάτας σε φορμάκια
150 γρ μαύρη σοκολάτα (60% κακάο)
150 γρ βούτυρο, κομμένο σε κομματάκια
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο (για να αλείψουμε τα φορμάκια)
3 αυγά
100 γρ ζάχαρη
50 γρ αλεύρι
6 κομματάκια σοκολάτα γάλακτος (προαιρετικά)
Οδηγίες:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C.
Λιώνουμε τη μαύρη σοκολάτα σε μπεν μαρί, την αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε σιγά σιγά το βούτυρο, ανακατεύοντας με ξύλινο κουτάλι μέχρι να αποκτήσουμε ένα ομοιογενές μίγμα.
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και να διπλασιαστεί ο όγκος τους.
Ενώνουμε το μίγμα αυτό με τη λιωμένη σοκολάτα και προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι, ανακατεύοντας συνεχώς.
Βουτυρώνουμε έξι φορμάκια ύψους 5 εκ. τοποθετούμε σε κάθε φορμάκι από ένα κομμάτάκι σοκολάτα γάλακτος και μετά το γεμίζουμε με το μίγμα.
Ψήνουμε για 10 λεπτά στο φούρνο.
Εναλλακτικά, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε σοκολάτα γάλακτος στη θέση της μαύρης σοκολάτας. Αποφύγετε τη λευκή, όμως, γιατί δεν αντέχει το ψήσιμο
Στολίστε αυτά τα μικρά κέικ με τρίμματα λευκής σοκολάτας ή διάφορες καραμελίτσες