65 γρ. βούτυρο
225 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
100 γρ. ζαχαρη
2 αυγά
βανίλια
αλάτι
1 1/2 (210 γρ.) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι μπέικιν
100 γρ. ζάχαρη άχνη
225 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
100 γρ. ζαχαρη
2 αυγά
βανίλια
αλάτι
1 1/2 (210 γρ.) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι μπέικιν
100 γρ. ζάχαρη άχνη
Οδηγίες
Λιώνουμε το βούτυρο μαζί με την κουβερτούρα σε κομματάκια.
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη, την βανιλια και το αλάτι
Προσθέτουμε το μίγμα της σοκολάτας και ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι
Το μίγμα θα είναι μαλακό.
Το βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει καλά.
Πλάθουμε μικρές μπαλίτσες, σαν μικρά τρουφάκια, τις οποίες τυλίγουμε με την ζάχαρη άχνη.
Τις βάζουμε σε ταψάκι με λαδόχαρτο.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175 βαθμούς.
Τα ψήνουμε 8-10 λεπτά.
Δεν πρέπει να ψηθούν πολύ για να μην ξεραθούν.
Λιώνουμε το βούτυρο μαζί με την κουβερτούρα σε κομματάκια.
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη, την βανιλια και το αλάτι
Προσθέτουμε το μίγμα της σοκολάτας και ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι
Το μίγμα θα είναι μαλακό.
Το βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει καλά.
Πλάθουμε μικρές μπαλίτσες, σαν μικρά τρουφάκια, τις οποίες τυλίγουμε με την ζάχαρη άχνη.
Τις βάζουμε σε ταψάκι με λαδόχαρτο.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175 βαθμούς.
Τα ψήνουμε 8-10 λεπτά.
Δεν πρέπει να ψηθούν πολύ για να μην ξεραθούν.
Λίγα μυστικά ακόμα
Αντί για βανίλια έβαλα μερικές σταγόνες πικραμύγδαλο και έγιναν διαφορετικά. Η σοκολάτα θα πρέπει να είναι πολυ καλής ποιότητας γιατί είναι...φιλιά σοκολάτας!!!
Αντί για βανίλια έβαλα μερικές σταγόνες πικραμύγδαλο και έγιναν διαφορετικά. Η σοκολάτα θα πρέπει να είναι πολυ καλής ποιότητας γιατί είναι...φιλιά σοκολάτας!!!