*4 κρόκοι αβγών
*1 1/2 φλιτζάνι γάλα πλήρες
*2 1/2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
*1 φλιτζάνι ζάχαρη
*1 κουταλ. σούπας εσάνς βανίλιας ή 2-3 χαρτάκια βανίλιας
- Χτυπάτε στο μίξερ τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να ανοίξει λίγο το χρώμα τους.
- Βάζετε το γάλα και το 1 1/2 φλιτζάνι από την κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι πάνω σε σιγανή φωτιά και προσθέτετε τους χτυπημένους κρόκους. Χτυπάτε συνεχώς με σύρμα μέχρι να πήξει η κρέμα χωρίς να πάρει βράση.
- Κατεβάζετε την κρέμα από τη φωτιά και την αφήνετε να κρυώσει. Στη συνέχεια προσθέτετε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος και τη βανίλια.
- Βάζετε το μείγμα στην παγωτομηχανή και το παγώνετε.
Σιρόπι κεράσι
* 2 κιλά κεράσια
*ζάχαρη σε αναλογία 1 κιλό χυμός / 1.250 γραμ. ζάχαρη
- Κοπανάτε σε γουδί τα κεράσια μαζί με τα κουκούτσια τους.
- Φιλτράρετε το χυμό 24 ώρες μετά με τη βοήθεια ενός πα-νιού (τουλπάνι) και τον ζυγίζετε πριν τον ρίξετε σε κατσαρόλα. Προσθέτετε ανάλογη ζάχαρη.
- Βράζετε το χυμό με τη ζάχαρη μέχρι να δέσει το σιρόπι αφαιρώντας τον αφρό. Αφήνετε να κρυώσει και το μεταφέρετε σε μπουκάλι ή μπουκάλια. Αυτό το σιρόπι συνοδεύει υπέροχα λευκά παγωτά και κρέμες.