αμυγδαλόπαστα

225 γρ. τριμμένα αμύγδαλα
115 γρ. ζάχαρη άχνη
115 γρ. ψιλή ζάχαρη
1 αυγό, ελαφρά χτυπημένο
5 ml (1 κουταλάκι του γλυκού) χυμό λεμονιού
1-2 σταγόνες άρωμα βανίλιας ή αμυγδαλέλαιο

ΔΟΣΟΛΟΓΙΕΣ ΓΙΑ ΑΜΥΓΔΑΛΟΠΑΣΤΑ
15 εκ. στρογγυλό ή 12 εκ.τετράγωνο κέικ
350 γρ. αμυγδαλόπαστα
18 εκ. στρογγυλό ή 15 εκ.τετράγωνο κέικ
450 γρ. αμυγδαλόπαστα
20 εκ. στρογγυλό ή 18 εκ.τετράγωνο κέικ
550 γρ. αμυγδαλόπαστα
25 εκ. στρογγυλό ή 23 εκ.τετράγωνο κέικ
900 γρ. αμυγδαλόπαστα
30 εκ. στρογγυλό ή 28 εκ.τετράγωνο κέικ
1.1 κιλά αμυγδαλόπαστα

Εκτέλεση
Τοποθετήστε όλα τα υλικά στο μπολ.
Με τον αναδευτήρα K στην ελάχιστη ταχύτητα, ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί για να γίνει μια ζύμη.
Μεταφέρετε τη ζύμη σε μια επιφάνεια εργασίας ελαφρά πασπαλισμένη με ζάχαρη άχνη και φτιάξτε μια μπάλα.
Σκεπάστε την μέχρι να την χρησιμοποιήσετε.