Κέικ μπανάνας (ελαφρύ)

δεν έχει πολλές θερμίδες
3 κ.σ. μέλι
1 μπανάνα λιωμένη
100 γρ. ξυσμένο καρότο
50 γρ. κομμένοι χουρμάδες
175 γρ. αλεύρι
1 1/2 κ.σ. μπέικιν
1/4 κ.σ. κανέλα,γαρύφαλλα, μοσχοκάρυδο τριμμένα και ανακατεμένα
200 ml γάλα
2 ασπράδια αβγών

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς.
Βουτυρώνουμε ελαφρά μία φόρμα και ρίχνουμε λίγο αλεύρι.
Βάζουμε το μέλι σε ένα μπόλ και προσθέτουμε την λιωμένη μπανάνα.
Ανακατεύουμε πολύ καλά.
Ρίχνουμε μέσα στο μίγμα τα καρότα και τους χουρμάδες.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και προσθέτουμε το μπέικιν.
Ανακατεύουμε όλα μαζί με το γάλα.
Χτυπάμε τα ασπράδια να γίνουν μαρέγκα και τα προσθέτουμε στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά.
Ανακατεύουμε πολύ καλά.
Ψήνουμε για 35-40 λεπτά.
Οταν ψηθεί βγάζουμε τη φόρμα και αφήνουμε να κρυώσει.
Αφού κρυώσει αναποδογυρίζουμε σε ένα δίσκο και διακοσμούμε αν θέλουμε με άχνη.

Αντί για χουρμάδες μπορείς να βάλεις ότι αποξηραμένο φρούτο προτιμάς, σύκο, δαμάσκηνο, βερίκοκο. Μη βάλεις δύο μπανάνες. Μπορείς να βάλεις κακάο ή κουβερτούρα.