Κέικ αμυγδάλου με ξύσμα πορτοκαλιού και κομμάτια κουβερτούρας γάλακτος


250 γρ. ζάχαρη
250 γρ. βούτυρο λιωμένο
4 αυγά
250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
250 γρ. αμύγδαλο λευκό αποφλοιωμένο και τριμμένο σε σκόνη (σε μπλέντερ)
1 κ. γλ. Baking powder
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
200 γρ. κουβερτούρα γάλακτος ψιλοκομμένη (υπάρχει της Νεστλέ)

Εκτέλεση:
Χτυπάτε στο μίξερ με το σύρμα τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν.
Σταματάτε το χτύπημα και προσθέτετε το λιωμένο βούτυρο, στη συνέχεια το αλεύρι με το baking powder και το αμύγδαλο ανακατεύοντας απαλά συνεχώς με μία σπάτουλα.
Στο τέλος ρίχνετε το ξύσμα και τα κομμάτια σοκολάτας κουβερτούρα γάλακτος.
Βουτυρώνετε και αλευρώνετε μία φόρμα του κέικ 28x10 εκ και ψήνετε σε προθερμασμένο στους 170 βαθμούς φούρνο για μισή ώρα και μετά στους 160 βαθμούς για άλλη μισή ώρα. Δοκιμάζετε μ ένα μαχαίρι κι αν είναι υγρό ψήνετε για άλλα 10 λεπτά.

Σημείωση:
1. Δεν ανοίγετε το φούρνο πριν περάσουν συνολικά 40 λεπτά γιατί το κέικ θα «κάτσει».
2. Τα στερεά υλικά καλά είναι να τα ανακατεύουμε στο χέρι με σπάτουλα και όχι σεμίξερ.