Μπανόφι















Το φτιάχνω συνήθως σε πυρέξ, αλλά όταν είναι να πάει για δώρο, τότε το κάνω σε μορφή τούρτας.
Η φόρμα ή το τσέρκι έχει διάμετρο 24 εκ. Και 26 εκ. να είναι, δεν πειράζει.

-1 κουτί ζαχαρούχο γάλα που το έχουμε βράσει κλειστό και το έχουμε κάνει καραμέλα ( σε κατσαρόλα σκεπάζουμε με νερό το κουτί και το αφήνουμε σε σιγανή φωτιά να βράσει 2 ώρες από την ώρα που θα αρχίσει το βράσιμο)
-1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ
-3 μπανάνες μεγάλες κομμένες σε φετάκια
-Μισό κουτί των 500 γρ. φυτική κρέμα χτυπημένη σε σαντιγί με λίγη ζάχαρη άχνη και μια βανίλια
-Μισή κούπα φρέσκο γάλα χλιαρό
-1 σφηνάκι κονιάκ, αν το φάνε παιδιά, μη βάλετε
-Μισή κουβερτούρα τριμμένη ή και λιγότερο

Οδηγίες
Βράζω το γάλα να γίνει καραμέλα.

Ανακατεύω το χλιαρό γάλα με το κονιάκ και βρέχω τα μπισκότα.

Τα απλώνω σε ένα μικρό πυρέξ ή σε φόρμα που αφαιρείται ο πάτος ή βάζω σε πιατέλα ένα τσέρκι ζαχαροπλαστικής και στρώνω 2 σειρές μπισκότα την μια πάνω στην άλλη.

Στην συνέχεια απλώνω το καραμελωμένο γάλα πάνω στα μπισκότα.

Μετά τοποθετώ τις μπανάνες και πάνω την σαντιγί με κορνέ ή χωρίς, δεν έχει σημασία. Αν δεν έχετε κορνέ απλώστε τη σαντιγί με το μαχαίρι και στην επίπεδη επιφάνεια τραβήξτε με το πιρούνι σειρές.

Τέλος προσθέτουμε την τριμμένη κουβερτούρα.

Στο ψυγείο το αφήνουμε για λίγες ώρες.

Μπορούμε το κάθε κομμάτι που κόβουμε, να το περιχύνουμε και με σάλτσα σοκολάτας (κουβερτούρα, λίγο γάλα, λίγο βούτυρο).